2012. február 19., vasárnap

Óriásbolha

Ma két piacon is voltunk. Az egyik a Tobacco Factory parkolójában volt, főleg kajákat lehetett kapni, mindenféle kézműves dolgot, itt van például ez az érdekes nevű svéd keksz is:
Ezen a piacon Leó vetetett velünk egy babos pirítóst, irtó kedvesek voltak, és megkérdezték, hogyan mondjuk magyarul, hogy "Kérek egy pirítóst", majd büszkén konstatálta a pasas, hogy a "toast" magyarul "tóst"...
Nagyon jó hangulatú volt az egész, mindenki vidám és kedves volt, biztosan benézünk máskor is, mert ez hetente van. A másik pedig Balázsék mellett a focistadionban egy "Giant Flea Market", azaz óriásbolhapiac. Itt aztán volt minden, például régi-régi matchbox, aminek a doboza tényleg gyufásdoboz-méretű:
Vagy csináld-magad gitár:
jobboldalt borosüveg-nyakból csiszolt slide-ok vannak, és olyan doboz-gitár, amit otthon kell összeszerelni, kidekorálni és felhúrozni. Van elektromos, meg akusztikus verzió is.
Leó vett magának 50 pennyért egy réz-lódíszt, ami egy címerre hasonlít leginkább, és oroszlán van rajta. Lovakra szokták tenni, később meg a kandallónál szokás fellógatni.
Artúr egy 20 pennys 18 oldalú dobókockát, Ádám pedig réz és acél zsebóra-hátlapokat gyűjtött be, amiknek jó a hangja.
Samó kinézett egy szerelős játékot, ami 5 font volt, és motoros autót lehet belőle összeszerelni, de végül úgy döntött, hogy szereld-magad-gitárra gyűjt inkább.
Leó még próbálkozott £80-os kincsesládákat lealkudni 50 pennyre, mert annyi maradt neki.

Borzasztóan elfáradtam, valami ennivalót szereztünk és hazajöttünk, de csak elsősegély evés volt, nem bírtam nekiállni főzni. Artúr sütött magának szalonnát a kandallóban:
Holnap Anna és Ádi elkezdik a sulit, délután átmegyünk, meghallgatjuk a beszámolóikat.
Más nem történt ma, pár hőlégballon, sok-sok katica, verőfényes napsütés, de azért nem volt olyan meleg. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése