2012. február 8., szerda

Dugóval kezdtünk

Ma voltunk a Jobcentre-ben a TB számom (NI Number) miatt. Illetve lettünk volna, ha nem lett volna eszelős dugó, és nem értettük volna félre a gps-banyát, ako olyan kifejezéseket használ, ami tök értelmetlen. Az még oké, hogy a körforgalomba nem hajtunk be, mindig csak ki, de felhajtónak nevez mindent, ami nem az. Na mindegy, majd rájövök, hogy mit akar. Szóval jövő hétfő a következő időpont, de legalább megnéztük hogy hol van, és nem a reggeli dugóban kell majd menni, mert ez a tervezett 25 perc helyett 50 volt, pedig a 25-öt is úgy számoltuk, hogy dugóban kell menni.

Ez a legnagyobb hálószoba, ahol Artúr és Leó vannak (a képen Arti és Gábor, aki itt aludt). A régi előszobaszőnyegünk (nem is értem, ilyen nagy volt az előszobánk??), ami jó vastag, meleg. A háttérben egy galériaágy, amit a Balázséktól kaptunk, mert nekik 3 van és csak kettőt használnak most. Nálunk a belmagasság nem elég a galériaágyhoz, erre amikor rájöttünk, félig össze volt szerelve, úgyhogy köteleket feszítettünk rá és most ott teregetünk.

Jó hír: amióta itt vagyunk kint, mármint a fiúk is megérkeztek, nem használtam sem a Bryophyllumot, sem a Toko-olajat, azaz nincsenek "idő előtti fájásaim", néha szarul vagyok, mondjuk a tegnapelőtti bevásárlás hosszúnak bizonyult, de nem volt vészes. Ez a Janka gyerek addig piszkált, míg elintézte, hogy pár országhatárral arrébb jöjjünk, és most köszöni jól van. Azért nem bánnám, ha lenne egy NI-számom és eljutnék egy dokihoz...

A felső szintet fel tudjuk fűteni, az alsót kandallóval együtt is reménytelen. Ez egy díszkandalló, ha közel ülsz, meleg. Megnéztem a British Gas honlapján, hogy az áram nem drágább, mint otthon, mert itt csak villany van, a szolgáltató neve ellenére. Arra gondoltam, sütök valamit a sütőben, az is melegít. Egyelőre félkész bagettet vettünk, de majd meginterjúvolom a srácokat, hogy mit ennének.

update:
Van bankszámlám, jövő héten kártyám is lesz hozzá. Egyedül vezettem be a városba, szerintem egyre jobban megy, értettem a bonyolult felüljárót amin mindig át kell menni. Láttam a kertünkben egy csomó fehér galambot és vettem az Aldiban 59pennyért egy doboz áfonyát...
Holnap megint megnézünk egy lakást, ami olcsóbb, mint a tegnapi, de majdnem ugyanott van. Egy másikra azt mondták, hogy nem elég nagy nekünk (3 hálószobás) és ezért meg sem mutatják.

update2: 
Jukki és Leó épp a skype-on keresztüli kártyázást gyakorolják, tökéletesítik.

4 megjegyzés:

  1. Pénteken paradicsomleves és palacsinta lesz, ne azt főzzél :)

    VálaszTörlés
  2. Nemsokára jön a tavasz, és nem is kell fűteni :)))
    Az iskolával mi van??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az iskola ügy húzódik, szeretnénk kibérelni egy lakást, ahonnan beadjuk az önkormányzathoz a beiratkozási papírokat. Mert innen csak nagyon lassan lehetne intézni, mivel ez másik megye.

      Törlés
  3. Mi is itt vagyunk, követjük az eseményeket, csak Mici napok ota nem birt ide bejelentkezni valami google fiok zavar miatt, (most meg épp Gerébnél van) mi többiek meg inkább csak olvasunk.
    nálunk Izrael árfolyama egyre csökken, Angliáé meg egyre nő, a nagyok tehetnek mindenről, de már nem bánom annyira... Itthon fullasztó, megint rosszhír-dömping van, de ezt látjátok ti is. Mára pl az új drogstratégiát ajánlom figyelmetekbe. jó éjt

    VálaszTörlés