2012. február 7., kedd

Nincs időm blogolni

A kipakolás még hagyján, az iskolai beiratkozásnál kiderült, hogy kikerültünk a Bristol City Council területéről, és North Sommersethez kerültünk. Ez bonyolítja az intézést, ahogy az is, hogy Balázsékat elutasították az áhított suliból. Ezt próbálom intézni, meg mindjárt indulunk lakást nézni, szóval sűrű a program. Ádám intézett magának mára egy stúdiófelvételt, igaz, hogy ingyen, haveri alapon, de ez egy nagyon jó elindulás.

A kertünkben eddig a következő állatok tűntek fel: nyúl, mókus, őzike, szarvas, dámszarvas.
érkezés után
a kandalló működik a rumli közepén is
Röviden ennyi, majd jelentkezem

update: 
Most bejelentkezem, nem írtam még, hogy megjött az angol jogsim, már tegnap, a személyim még nem érkezett vissza, azt várom de van útlevelem úgyis. Már 2x vezettem, ismerős úton. Az a technikám, hogy borzasztó lassan megyek, mint egy hülye, de az angolok rém türelmesek, meg látják rendszámról, hogy nem vagyok angol, és kikerülnek vagy várnak mögöttem. Azt mantrázom, hogy balra tartok, ha abbahagyom, akkor a Leó szól, hogy balra, néha szívat, hogy jobbra, de erről hamar leállítottuk. Vezetőhöz szólni tilos. Ezt nekem a legnehezebb betartani, mert ott ülök elöl, mikor az Ádám vezet, és én mondom az utat, mert nem szereti a gps hangját (az én orrhangomat igen, hát nem is tudom...) és ha már amúgy is beszélek, eszembe jut ez-az, de rám is rámszólnak hamar.

Megnéztünk egy lakást, ami Bristolhoz tartozik, 1 percre van a Sainsbury's áruháztól, a 2 preferált Primary School között van, és közel esik a vágyott Secondary school is, erre most lecsapunk. Fent 3 hálószoba van, 2 nagy meg egy kicsi, lent van egy étkezős nappali, amiből nyílik a konyha, a nappaliban vicces-giccses műkandalló: gázláng lobog 2 üveglap között :). Van továbbá egy másik nappali (itt minden szoba kisebb, de akkor is 2 nappali van), ez az utcára néz, íves ablakkal (bay window) tehát olyan angolosan nem síkban van az ablaküveg, hanem egy köríven. Na nem részletezem, mert lehet, hogy még száz ilyen lesz, amire azt hiszem, hogy majd ott fogunk lakni.

Leó nem alszik itthon, mert cserélt a Gáborral, aki viszont nálunk van. Ja, és hogy viccessel fejezzem be mára: felfedeztünk 2 tavat a kertünkben, és Gábor annyit mondott az egész birtokra, hogy menő, csak az albínó pávákat hiányolja.

11 megjegyzés:

  1. Mi sem a kinézett "áhított" iskolába kerültünk végül, de ez nem hátráltatott minket:) Itt még a leminősített iskola is jó, és ahogy meséltem ezek a reportok elég szubjektívek tudnak lenni, nem kell megijedni a másik iskolától sem. Ráadásul lehet fellebbezni és átirányítást kérni. Ha másik councilhoz tartoztok az lassítja az ügyintézést, de nem lehetetlen!

    VálaszTörlés
  2. Annyira jó látni, hogy vidámak a fiúk

    VálaszTörlés
  3. Szia Norci, ha egáltalán szólithatlak én is igy, ha egyáltlaáb olvashatom a blogodat. Anyukád küldte el, mert annyit kérdeztem rólatok, akivel osztálytársak voltunk. Most itt befejezem, mert az elsö kommentem már elveszett, valahogy nem regisztrálódtam. Ga most sikerül, akkor folytatom. S ha nem állitasz le.
    Butkai Enikö

    VálaszTörlés
  4. Hah, most sikerült!
    Akkor még csak annyi: ha nem szereted, hogy olvaslak, soha többet nem teszem.
    Ha nem bánod, akkor még elmondom, hogy gratulálok, bátrak és ügyesek vagytok. Bristol remek hely, barátaim (magyar informatikus-matektanár pár + 3 gyerek) éltek ott három évig, szerették. Általuk megismertem egy anyádnyi korú magyar nöt, aki szintén Bristolban nevelte fel az öt gyerekét - miután az angol férje a legkisebb gyerek születése után egy-két hónappal meghalt. Szóval Gizi mindent tud, bár esetleg nem naprakészek az információi. Most Manchesterben él, ha kell, szivesen megadom az emailcímét.
    Zenésznek lenni Angliában nagyszerü dolog - és szabad embernek is.
    Sok-sok sikert és szerencsét kívánok nektek!
    Enikö (szintén zenész, Bécsböl)

    VálaszTörlés
  5. Bocsánat, mi az hogy szarvas meg dámszarvas? :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ööööö...
      dámszarvas: http://www.google.hu/search?q=d%C3%A1mszarvas&hl=hu&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=VZsyT6-6LMTJhAeP2OWQBQ&ved=0CDkQsAQ&biw=1211&bih=655
      szarvas: http://www.google.hu/search?q=d%C3%A1mszarvas&hl=hu&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=VZsyT6-6LMTJhAeP2OWQBQ&ved=0CDkQsAQ&biw=1211&bih=655#hl=hu&tbm=isch&sa=1&q=szarvas&pbx=1&oq=szarvas&aq=f&aqi=g10&aql=&gs_sm=e&gs_upl=1959l2301l0l3004l3l3l0l0l0l1l196l565l0.3l3l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=2fa30e7f162a4d71&biw=1211&bih=655
      az agancsa más. ha idejössz, megmutatom:)

      Törlés
    2. ezt egy normális blogger be tudta volna szépen linkelni, bocs

      Törlés
    3. direkt kérdeztem (több vadásszal élek együtt), mintegy pedagógiai célzattal, ez olyan volt, mint pl. volt ott egy vizsla meg egy kutya :)))
      Ami a "szarvas" az a gímszarvas, az elkövetkezendőkre mondom.
      hogy ha már az egyik valamilyen, akkor a másik is valamilyen, nem? :)
      Puszi nektek, mindig olvasom, hogy vagytok, örülök, hogy jól.

      Törlés
  6. Szia Nóra,
    Csak röviden exkuzálom magam a tegnapi rémes elgépelésekért. Rohantam, s szemüveg nélkül írtam...
    Minden jót nektek!
    Azt majd írd meg, hogy egyáltalán meghívsz-e olvasónak vagy inkább mégse.
    Addig is a legjobbakat!
    Enikö

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen látlak, de nem kell, hogy meghívjalak. Mármint technikailag. Nyugodtan jelentkezz, a blog nyilvános.

      Törlés
    2. :-)) Köszi, jó éjt!
      Enikö

      Törlés