2012. február 21., kedd

Iskolarádió

Azaz hírek az iskolákról:
Tegnap Ádi és Anna, a Vera nagy gyerekei (9 és 10 évesek) elkezdték az iskolát a Luckwell Primary Schoolban. (klikkeljetek, és ajánlom a ”teaching staff” részt) Nem voltak túl bőbeszédűek, annyit sikerült megtudnom, hogy Annának 3 db Jess nevű barátnője is lett, meg 2 másik, és Mr. Brown, a tanító tudott pár magyar szót, de ő is tanított neki viszont. Ádi nagyon ki volt készülve, hogy minden pillanatban 15 gyerek lóg rajta fürtökben, úgyhogy megkérte a tanárt (ezen a ponton bizonyítást nyert, hogy már első nap sikeresen kommunikált), hogy hadd ne ússzon. Gondolom, ezalatt ült végre egyedül egy kicsit, és fellélegzett. Valamint kiderült számunkra az is, hogy van úszás is a suliban. Reggel elmondták a Verának, hogy az idegen nyelvű gyerekekkel kapcsolatos dolgokat a partneriskolával fogják megvitatni, mert nekik több tapasztalatuk van. Véletlenül ez épp a Bridge Learning Campus, ahova számításaink szerint a nagyobb gyerekek járnak majd...

Anna floorballozott, és Mr Brown megdícsérte, bár ők hokinak hívják. Még ma is megvan a 2-3 Jess nevű barátnő. Angolon semmit nem értett, de jól érezte magát. Ádinak nehezebb, van egy James, akinek a hullahoppkarikával tanított egy trükköt, hogy hogyan kell eldobni úgy, hogy visszajöjjön a karika. Jól érezte magát, de nagyon-nagyon elfáradt. Miss Peruggini mesélt Queen Elisabethről, és egy szót sem értett, de azt mondta, hogy azért jó volt hallgatni. Szendvicset visznek a suliba, és otthon este esznek meleget.
Van piros pulóverük, az egész sulinak (ez nem kötelezően egyenpulcsi, csak piros mindenkinek), és Luckwelles bookbag, azaz könyvestáska.

A másik nagy hír, hogy a Bridge Learning Campusból felhívták Balázsékat, hogy csütörtök reggel bemehetnek megnézni, hogy milyen a suli, valamint kérdezték, hogy van egy másik magyar gyerek, tudnak-e róla (tehát Samu jelentkezése már elért ide), és akkor minket is várnak ugyanakkor:)

Ezen kívül annyi a hír, hogy jövő hét végén a Marciék meglátogatnak minket, emiatt már most keresünk kinyitható kanapét az új lakásba, de már itt fogjuk használni, azaz a Marciék fognak rajta aludni. Feladtam postán Ádám jogosítványigénylését meg az én lakcímváltozásom miatt a jogosítványcsere-igénylést. Ez még tegnap történt, ma pedig egész nap dolgoztam, így sem nagyon tudtam behozni a lemaradásomat úgyhogy még több 100%os munkanapot kell tartanom. Emiatt is jó lenne, ha elkezdődne a suli, mert ez hosszú távon nagyon nehéz mindannyiunknak. Artúr beszélt a Noé nevű osztálytársával, és nagyon boldog volt. Samó tegnap a Balázséknál aludt, és már ismeri gyalog a hazautat, bár díszkísérettel jött meg, de akkor is jó hír, hogy önállóan tud innen oda vagy onnan ide menni. Leó ma nagyon segítőkész volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése