2012. március 10., szombat

Előre, rendületlenül

Haladunk lépésről lépésre.
26-án van időpontunk NI Numberre. Nekem másodszorra, szóval addigra nagyon be kell bizonyítanom, hogy tényleg dolgozom. Már csak azért is, mert a Child Benefit, ami automatikusan jár állítólag, és vele együtt NI Number is, most küldött egy levelet, hogy írjam meg az NI Numberemet, hogy tovább intézhessék a dolgokat. Regisztráltunk (egyelőre csak Ádám meg én) a háziorvosnál, átvettük az új lakás kulcsát.
Ádám és Gyuri levitték a mosó-szárítógépet a leendő lakásba. Itt egyébként háznak hívnak mindent, ha nem lépcsőházas bérházi lakás. Kérdés, hogy iker- vagy sor- vagy különálló. A mienk egész pontosan sorszéli, azaz "end of terrace house". Vittek még pár dolgot, ami befért a kocsiba, és nem fog kelleni mostanában, mint pl. a babaruhás csomag. A mosógépet első nekifutásra nem sikerült bekötni, kell egy körkivágó is (van, természetesen).
Megrendeltem az internetet is, 20-án lesz zsinóros netünk, mert ez a mobilos jó a gps-hez (netről jön a térkép az androidon), meg kisebb dolgokra, de hatalmas fájlok küldözgetésére, amire nekem kéne, sajnos nem alkalmas. Ahogy feszít a határidő, ez a probléma egyre jobban előkerül.
Az orvosnál nem tudtak időpontot adni pénteken, mert 2 hétre előre lehet osztani időpontot, viszont már betelt. Javasolták, hogy délután jelentkezzek, hogy van-e lemondás. Volt. Hétfőn reggel tehát mégis megyek, megnézzük mit akar velem csinálni a doki, mármint a terhesgondozás hogy zajlik, és mit szól a fülemhez. Közben szintén hétfőn jönni fog egy levél, már az új lakásba, amit alá kell írnom, nem tudom, hogy honnan jön. Hagytak egy papírt, hogy nem tudták otthagyni, és interneten kellett kérnem hogy melyik időpontban kézbesítsék újra. Én a hétfőt írtam, remélem, nem akaszkodik össze az orvossal, vagy az Ádám át tudja venni, mert talán ő is aláírhatja. Emiatt valószínűleg már vasárnap levisszük a szivacsainkat, és ott alszunk.
A mi hálószobánk így festés után is pacsuliillatú, ma Ádám megtalálta az illatforrást a konnektorba bedugva. Kihúzta, most azon izgulhatunk, hogy milyen szag volt eddig elnyomva, aminél még ez a rettenet is jobb volt...
Péntek estére nagyon el voltak a fiúk fáradva az egész heti suli után. Kíváncsi vagyok, jövő héten mennyivel lesz könnyebb. Most itt van nálunk az Anna, este jött tegnap, itt aludt, éppen labdáznak a kertben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése