2012. április 17., kedd

Rejtély

Tegnap az Ádám bekötötte a hifit, dj-zett egy kicsit a youtube-ról, jó hangosan, hogy megnézzük, hogy szól, énekeltünk, táncoltunk, ahogy kell. Telt, múlt az idő, este skype-on beszélt hosszan a Petivel úgy éjféltől kettőig a kertben. Aztán alvás. Reggel pedig mikor hazasétált a suliból, oldalt jött be a kerten keresztül, és látja, hogy a biciklinek hűlt helye. Mi az összefüggés ezek között?
Elsőre semmi, és így a végén sem, de amikor megtalálta a biciklit hátul a garázs mögötti kocsibeálló mellett egy bokorra felakasztva fejjel lefele, akkor arra gondoltunk, hogy a szomszéd így próbálja a nyelvi korlátokat legyőzni, és tudtunkra adni, hogy nincs rendben valami...
Csak egyik oldalon van szomszéd, egy nagyon aranyos idős házaspár, akikről ezt nehéz elképzelni. Felhívtuk a landlordot, hogy szerinte ezt hogyan kell értelmezni. Ötlete sincs, de abban egészen biztos, hogy nem a szomszéd, és hogy itt nem szokás egy kis zenehallgatásért ilyesmit csinálni. A szomszéd néni meg becsöngetett, mert csomagunk jött Bécsből (köszi Mariann) amíg nem voltunk itthon, és átvette. Gyorsan megkérdeztem, hogy nem vagyunk esetleg túl hangosak, de nem. Barbara néni nagyon cuki, meg folyton mosolyog, és azt mondta, hogy tudta, hogy 3 gyerekkel jövünk, és el sem tudja képzelni hogy hogyan bírunk ilyen halkak lenni (azért mikor ordítva fogócskáznak a lépcsőn, az borzalmasan hangos, de úgy látszik, hogy nem hallatszik át). Hallotta, mikor egyik nap az Ádám brácsázott, és az nagyon tetszett neki. Megbeszéltük, hogy fog szólni, ha zavarjuk.
Elmeséltük, hogy mi történt, és nevetett, azt mondta, hogy biztos unatkozó kamaszok voltak. Minden angol, akiket megkérdeztünk, ezt mondta.
Szerintetek?

update:
Leó üzeni, hogy az iskolai tóból kihalászott ebihalakból már béka lett, Artúr pedig azt üzeni, hogy megcsinálta a suliban a leckét, és úgy hozta haza, hogy már készen van. Jövő hétfőre kell amúgy megcsinálni.

2 megjegyzés: