2012. április 6., péntek

Lakásunk

Felmerült egy olyan igény, hogy küldjek már rólunk olyan képet, ami nem homályos, nem sziluett és nem bolhacirkusz. Mivel komoly jogi problémák adódnak, nem csak a családom, hanem én sem vagyok oda attól, hogy egy nyilvános blogon mutogassam magam, meg kell elégednetek evvel a minőséggel. Viszont gondoltam, lefotózom, hogy hogy áll a lakásunk most. Mármint az alsó szint. A nappalit már láttátok, most a többiről legyen tehát szó.
Kezdjük a konyhával: amikor megláttam először, azt gondoltam, hogy bár sokkal kisebb, mint a budapesti konyhánk volt, de nem is itt fogunk étkezni, és rengeteg a tárolóhely, talán több, mint ott volt, de legalább ugyanannyi.
Nem gondoltam arra, hogy itt nincs kamra, tehát a lisztet meg a krumplit is itt fogjuk tárolni, sőt, mivel Angolországban (© Arti) a mosógép is a konyhában van általában, a szennyest is itt lesz praktikus tárolni. Tehát van egy ajtónyi szennyes, két ajtónyi kamra, vagy inkább 3, és a többi helyen tároljuk amit eddig is a konyhában szoktunk meg. A pultnál ketten tudnak enni egyszerre, ez reggel elég praktikus, mert Samu kezdi, aztán mikor ő elmegy, szivárognak le a többiek, Leó és Arti jön. Mikor indulunk, akkor főzi Ádám a kávéját, és amikor visszaérek (5 perccel később) ismét ketten vagyunk, igaz, hogy akkor csak egyedül eszem, Ádám kávézik csak.

Mivel sorház széle vagyunk, a konyhaablakunk alatt az utcáról be lehet menni a kertünkhöz. Ezt nagyon szeretem, meg azt is, hogy van egy ablakunk itt. Tehát ha bemegyünk az előszoba felől, akkor jobbra tűzhely, mosógép, mosogató, mosogatógép, fridzsider. A kép jobb szélén van a barna moslékos szemetes, és a fridzsiderhez legközelebb a vegyes szemét, ami nem büdös, mert csak nejlonok vannak benne. De szemetesnek sincs hely úgy, ahogy megszoktuk. A fölső képen is látszik, hogy a túlvégen is ki lehet menni a konyhából, ott van az étkező meg a kert. 

Aztán vissza a nagyszobán keresztül a konyhába. Amennyiben fogócskáztok vagy bújócskáztok majd nálunk, ki fogjátok használni ezt a lehetőséget.

A konyha végében van egy ajtó, itt van a lenti WC és zuhanyzó. Külön ajánlom az erre szakosodott ismerőseimnek a csillámos ezüst vécédeszkát, ami a luxuskörülményeket jelképezi:
Valamint felhívnám a figyelmet arra, hogy mivel ez egy hűvösebb helyiség, itt tartjuk az ásványvizet, bár erre nincs ÁNTSz engedélyünk.


Ez az úgynevezett reception room-unk, ami a körablakos, azaz "szebbik" nappali, ide jönnek majd a vendégek. És itt tartjuk most a dobozokat, amik nincsenek még kipakolva. Az ablak alatt parkol a saját kocsink.
Még egy kép az előszobából, itt jobbra nyílik a reception room, hátrébb jobbra a nappali, a hátam mögött a konyha. A lépcső alatt lehet Harry Pottereset játszani, mert ott van egy tároló. Most a Janka cuccait tartjuk ott, bár kissé tartok a penésztől, ez egy nem fűtött rész...
Láthatjátok a dupla bejáratot, a külső ajtó mindig nyitva, oda dobja be a postás a csomagot. (Most a kép miatt nyitottam ki az amúgy zárt belső ajtót) Sokmindent az ebayen szerzek be, a telefontól kezdve a nagylabdáig, amin jólesik nagy pocakkal is ücsörögni, meg a vajúdásnál is jó lesz. Most pl. egy vincsesztert várok, mert a régi elkezdett haldokolni, és ehhez már volt szerencsém, mielőbb átmentem a cuccaimat egy másikra. Szóval jó, hogy a postás nem egy cetlit hagy, hanem beteszi a csomagot. A dupla bejáratban tartjuk a zöld szemetest, ami nagyobb, és a legtöbb szemetünk oda kerül, szortírozva, kimosva. Szerintem már írtam, de tejesflakon, tetrapak, karton, konzervdoboz, pillepalack és a kupakok külön (egy tejfölösdobozban)
A lépcső aljától padlószőnyeg van mindenhol, kivéve a fürdőt, ahol hajópadló mintájú linóleum, de ezt majd máskor, mondjuk akkor, ha már van mit mutatni, és nem az oldalra fordított ágykeret áll a hálónkban, Leónak már lesz ágya és hova pakolni, mert most csak ólnak hívjuk a szobáját, ahol rendkívüli rendrakási képességeit mutatja be folyamatosan. Az ajtaja vagy nyitva van és nem lehet becsukni, vagy csukva van és nem lehet kinyitni a sok cucctól. Pl. frissen kimosott, ledobott és agyontaposott iskolai egyenruha legóval megszórva, meg ilyenek. Ezt most kihagynám képileg.

Hát így volnánk.

2 megjegyzés:

  1. Az étkezö felé balra az étkezőpult mellett ajtó nélkül lehet átmenni, ugye? De akkor hova vezet a fehér ajtó az óra alatt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a vécé.
      Az étkező és nappali egy légtér a konyhával. A mosógép 1600-on centrifugál, és a hajópadló remeg, a hangok pedig... azt szoktuk mondani, hogy mindjárt kilövi a rakétát.

      Törlés